Πολιτική ορθότητα και σιωπή

Βλέποντας τον αριθμό των αναρτήσεων του 2014 διαπιστώνω πως είναι αρκετά λιγότερες από ότι άλλες χρονιές. Και αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους.

Πρώτον, ας μην απατόμαστε, κανένας δεν διαβάζει αυτό το blog. Αυτό είναι δεδομένο. Και όσο όρεξη να έχεις ή καλύτερα να είχες, ε το να μιλάς με τον εαυτό σου συνεχώς δεν είναι και ότι το πιο υγιές.

Δεύτερον, στο internet δεν γίνεται πλέον σοβαρή συζήτηση. Η εποχή όπου μπορούσες να γράψεις κατεβατά και ο άλλος να τα διαβάσει πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα επικρατεί το σύντομο και επιφανειακό, η ταμπέλα και η ατάκα. Η επιχειρηματολογία εύκολα καλύπτεται με μια ωραία ταμπέλα. Είσαι φασίστας. Τέλος της συζήτησης.

Τρίτον, ο συνδυασμός των παραπάνω. Οι απόψεις μου για τα περισσότερα επίκαιρα ζητήματα απέχουν πολύ από αυτό που θεωρείται πολιτικά ορθό. Για τον απλούστατο λόγο ότι το πολιτικά ορθό είναι συνήθως η επιφανειακή, βλακώδης άποψη. Εγώ πρεσβεύω την κοινή λογική, ξέρετε πράγματα που λειτουργούν στον... πραγματικό κόσμο και όχι στην φαντασιακή πραγματικότητα των χίπστερς.

Πολλές φορές κάθισα να γράψω για τρέχοντα θέματα αλλά άφησα τα κείμενα στην μέση και τελικά τα διέγραψα, γιατί απλά ήξερα ότι θα βρεθώ να πρέπει να απολογούμαι για το αυτονόητο και το λογικό, γιατί ο ουρανός είναι μπλε και το γρασίδι πράσινο και όχι στα χρώματα του ουράνιου τόξου και της τσιχλόφουσκας...

Εξάλλου το να προσπαθείς να διαφωνείς στο internet είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για το τρελοκομείο :p

Οπότε τηρώ διακριτική σιγή ασυρμάτου.

Άντε και του χρόνου! :)

1 σχόλιο:

  1. Είναι ρε γαμώτο τόσο εύκολο να μπεις σε μια διαφωνία online και να χάσεις την ψυχραιμία σου. Τόση πολλή βλακεία εκεί έξω...

    Επειδή όμως τα γραπτά μένουν, γράφε εσύ κι ας μην έχουμε κάτι συμπληρώσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.