Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα

Ίσως είναι ευτυχές το γεγονός ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν σχετικά σύντομη καθώς δεν προηγήθηκε ένα εξάμηνο προεκλογικού οργασμού και παράλυσης και οι αργίες των εορτών κάλυψαν ένα μέρος της.

Είναι ευτυχές γιατί για άλλη μια φορά το επίπεδο της αντιπαράθεσης είναι κωμικοτραγικό. Φυσικά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης ζούμε, το άθλιο επίπεδο των προεκλογικών περιόδων είναι συνηθισμένο, όμως νομίζω ότι τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κόσμος ξέρει το ποιόν αυτών που έχει απέναντι του. Είναι δύσκολο να φανατιστεί για ομάδες ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και εξίσου δύσκολο, όπως φαίνεται, να περάσει το κλίμα πανικού και καταστροφής που προσπάθησαν απροκάλυπτα να στήσουν για άλλη μια φορά.

Υποθέτω βέβαια ότι σε αυτή την φάση της κρίσης, μετά από τόσα χρόνια, ο περισσότερος κόσμος έχεις υποστεί ότι ζημιά ήταν να υποστεί, έχει αλλάξει σχετικά τον τρόπο ζωή του, έχει συνηθίσει. Φυσικά η συνήθεια φέρνει και την επανάπαυση ή ακόμη χειρότερα την παραίτηση, κάτι που είναι πάντα ένα τραγικό σφάλμα. Μιλάω εκ πείρας.

Το νέο σε αυτή την αναμέτρηση δεν είναι οι συζητήσεις απολύτως κενές περιεχομένου, αλλά ίσως οι διαφημίσεις, όπου βλέπουμε το καινοφανές τα κόμματα να εκλιπαρούν να εκλεγούν δεύτερη ή τρίτη δύναμη και να πετάνε χαριτωμένα υπονοούμενα συνεργασίας με το νέο ΠΑΣΟΚ.. ε... συγνώμη τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει σχετικά άνετα.

Η δική μου εκτίμηση, που αξίζει όσο και του δίπλα, δηλαδή τίποτα, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει άνετα, θα σχηματίσει πιθανότερο μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Πολιτικό Σχηματισμό της Λευκής Ψήφου (γνωστό αλλιώς ως Ποτάμι) και κάποια άλλη δύναμη (Καμμένοι Έλληνες;) και στην συνέχεια θα απογοητεύσει οικτρά το εκλογικό του σώμα.

Είναι βέβαιο ότι και αυτοί, όπως και τόσοι άλλοι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα αποδειχτούν απλά πολύ μικροί, ανίκανοι βερμπαλιστές μπροστά σε μεγάλα πρακτικά προβλήματα.

Και λέγοντας αυτά το πιθανότερο είναι ότι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ :p

Πρώτον, αφού αυτό θέλει η πλειοψηφία δεν είναι κακό να δοκιμαστεί, άλλωστε οι κινήσεις τους είναι ήδη σχεδόν προαποφασισμένες. Δεύτερον, για να τελειώνει το παραμύθι ότι η αριστερά έχει όλες τις μαγικές λύσεις, μιας και το πρόβλημα μας δεν είναι οι πολιτικές αγκυλώσεις σε δήθεν ιδεολογίες*, αλλά η απουσία ικανού πολιτικού προσωπικού.

*Φαντάζομαι αν κάποιος διαβάσει λίγο αυτό το blog θα έχει τρελαθεί. Είναι άθεος και κατά της τραπεζοκρατίας άρα κομουνιστής! Α! Δεν είναι ο Charlie και δεν μισεί την σημαία της χώρας του, όπως κάθε καλός hipster, άρα είναι φασίστας! Είναι αστείο, γιατί υπάρχει το πάνω, το κάτω, το μπροστά και το πίσω στον φυσικό κόσμο, πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά -- ολοκληρωμένη αντίληψη και αντιμετώπιση των ζητημάτων, πολυδιάστατη και όχι ευθύγραμμη σκέψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.