Μην ντύνεστε σαν μαλάκες

Ας φανταστούμε μια εικόνα. Είναι 2014. Μια ομάδα hipster πολιτικά ορθών ανδρείκελων περπατάνε στον δρόμο φορώντας εκείνες τις κρεμαστές βράκες που ήταν στην μόδα πέρυσι, γυαλιστερό αμάνικο φουσκωτό μπουφάν και πολύχρωμα ιριδίζοντα γυαλιά που καθρεπτίζουν την μαλακία εεε.. τον ήλιο που ζεσταίνει την γενειάδα ξυλοκόπου που καλλιεργούσαν από τότε που την είδαν στο lifestyle πρότυπο τους.

Δίπλα τους περνάει ένας τύπος με κούρεμα crew cut από ταινία του Van Damme του '80, ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω με στρατιωτική παραλλαγή.

Φασίστα! Ου Ρε! Φωνάζουν. Ρατσιστή! Ομοφοβικε! Στρατόγκαβλε! Χρυσαυγίτη!

Fast forward έναν χρόνο. Οι ίδιοι hipsters είναι ντυμένοι από πάνω μέχρι κάτω με κάτι σαν παραλλαγή. Είναι μια παρωδία στρατιωτικών παραλλαγών. Είναι ένα γκλαμουφλάζ. Είναι μια δήλωση μαλακίας και το πως είναι να είσαι μια κινούμενη αντίφαση.

Φυσικά κανένας στρατόγκαβλος δεν θα κυκλοφορούσε με παραλλαγή στον δρόμο. Κανένας. Γιατί γνωρίζει ότι η παραλλαγή έχει μια πρακτική χρήση [και ναι είναι cool as fuck]. Την αλλοίωση του ανθρώπινου περιγράμματος σε φυσικό τοπίο. Το ξέρω γιατί είμαι στρατόγκαβλος.

Η παραλλαγή δεν είναι αξεσουάρ μόδας, ειδικά όταν εφαρμόζεται πάνω σε πούστικα trendy ρούχα. Μην φοράτε κάτι που δεν σέβεστε ή δεν καταλαβαίνετε. Το διακωμωδείτε και συγχρόνως γίνεστε μια καρικατούρα του εαυτού σας.

Δεν έχω ξαναδεί στα 35 μου χρόνια γυναικεία ρούχα να πουλιούνται ως ανδρικά. Δεν έχω ξαναδεί τους νεαρούς να ντύνονται σαν γυναικούλες. Και δεν προσβάλω ποτέ τις γυναίκες. Έχουν περισσότερη τεστοστερόνη από αυτούς.

Και τι είναι αυτά τα απίστευτα τραγικά parka που φοράτε;

Για να ρίξω μια βόμβα γνώσης. Τα parka ξεκίνησαν από τους Ινουίτ σαν ένα ένδυμα για την προστασία από αρκτικές θερμοκρασίες. Στην συνέχεια πολλοί στρατοί που επιχειρούν σε αρκτικές θερμοκρασίες τα υιοθέτησαν. Φαντάζομαι για αυτό βλέπω κάποιους hipster ντυμένους με parka (περίπου) ρώσικης/βρετανικής/βελγικής παραλλαγής; Επειδή επιχειρούν στις αρκτικές θερμοκρασίες του IQ τους.

Ας το κάνω απλό, με εικόνες, γιατί μπορεί αυτά που γράφω να είναι πολύπλοκα για τον θολωμένο από το lifestyle λογισμό σας.

Παρακάτω βλέπουμε ένα Βρετανό στρατιώτη στην αναμέτρηση των Falkland to 1982.

Και εδώ έναν μαλάκα.

Κοιτάξτε εγώ δεν ξέρω από μόδα ή στυλ. Φοράω ρούχα που πουλιούνται ως ορειβατικά/τακτικά, γιατί είναι τα πιο άνετα, πρακτικά και ανθεκτικά ρούχα που υπάρχουν σήμερα. Εγώ μπορεί να ντύνομαι σαν στρατόγκαβλος και "φασίστας". Αλλά τουλάχιστον δεν ντύνομαι σαν μαλάκας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.