Checkpoint Bravo

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία μόνο τα όργανα επιβολής της τάξης δύνανται να τοποθετήσουν οδοφράγματα ελέγχου της κυκλοφορίας μετά από ρητή και νόμιμη εντολή.

Σε μια μια πολιτεία που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει τεθεί υπό καθεστώς στρατιωτικού νόμου δύνανται και οι ένοπλες δυνάμεις.

Τέλος οδοφράγματα μπορούν να στήσουν και δυνάμεις κατοχής, αλλά τότε δεν μιλάμε ακριβώς για πολιτεία πόσο μάλλον ευνομούμενη.

Στην Ελλάδα αυτό το δικαίωμα το έχουν εθιμοτυπικά και οι αγρότες.

Δεκαετίες ιδεολογικής ηγεμονίας του αριστερισμού και του κλάιν-μάιν κομουνισμού έχουν δώσει στην λατρεμένη αυτή κοινωνική τάξη το θράσος να ενεργεί όπως επιθυμεί προκειμένου να εκβιάζει... συγνώμη... να διεκδικεί την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της.

Το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και απόλυτα θεμιτό. Οι αγρότες μπορούν να βάλουν τα μηχανήματα τους στην άκρη των οδών, να στήσουν φιέστες με λαϊκά τραγούδια στα χωράφια και να φωνάζουν με τηλεβόες πόσο η κυβέρνηση που στήριξαν τους εξαπάτησε.

Αλλά από την στιγμή που αυτοδικαίως στήνουν οδοφράγματα και ελέγχουν την κίνηση των υπόλοιπων ελεύθερων πολιτών σαν να πρόκειται για μια δύναμη κατοχής τότε πολύ απλά υπάρχει η σύλληψη.

Και επειδή οι πολιτικοί είναι μεγάλες κότες υπάρχει καλύτερα η κατάσχεση ή καταστροφή των οχημάτων τους από στρατιωτικά οχήματα διάνοιξης του Μηχανικού. Και ελάτε και του χρόνου όλοι μαζί στους δρόμους για αποζημιώσεις από την ανύπαρκτη κακοκαιρία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.