Σκόρπιες σκέψεις

Μου αρέσει πολύ η ελευθερία ενός blog. Μπορείς να γράφεις όποτε θέλεις, αυτό που θέλεις και να το βγάζεις από μέσα σου...

H 21η Απριλίου
Νομίζω πως αξίζει να αναρωτηθούμε αν όντως σήμερα έχει αποκατασταθεί κάποια Δημοκρατία. Γιατί μπορεί να μην έχουμε Στρατιωτική χούντα, σίγουρα όμως έχουμε μια χούντα Συμφερόντων. Μια χούντα Δημοσίων Υπαλλήλων και Λαμόγιων που καταπατάν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Και πιο είναι το πιο θεμελιώδες δικαίωμα που σμπαραλιάζουν; Μα της εργασίας φυσικά. Στη καμμένη γη που έχει αφήσει η λαίλαπα του Δημοσίου, είναι δύσκολο να "ανθίσουν" επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας...

Ο άκυρος υπάλληλος
Η διαδικασία εγγραφής ενός ανέργου στον ΟΑΕΔ είναι η εξής. Αρχικά ο άνεργος δίνει τα στοιχεία του σε ένα νεαρό βυσματούχου. Η δουλειά του συνίσταται στο να γράψει σε έναν υπολογιστεί τη διεύθυνση και τον Α.Τ του πολίτη. Δύσκολη, απαιτητική εργασία. Αν ο εν λόγω πολίτης είχε ξαναγραφεί στα μητρώα του Οργανισμού, το σύστημα τον βρίσκει και έτσι η εργασία του υπαλλήλου ολοκληρώνεται σε 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κατευθύνεται σε έναν υπάλληλο -έχω τον υπουργό Μπάρμπα- μεσολαβητή. Η δουλειά του είναι να σου κρατήσει την, μόλις εκδοθείσα, κάρτα ανεργίας [γιατί μπορεί να την πάρεις και να φύγεις τρέχοντας;] και να γράψει σε ένα post-it το όνομα του Συμβούλου Εργασίας στον οποίο παραπέμπεσαι [και να κάνει εμετικό χιούμορ σε νεαρές κοπέλες]. Ο Σύμβουλος καταχωρεί μερικά "βιογραφικά" στοιχεία στο σύστημα και στη συνέχεια ο, συμβουλεμένος πια, άνεργος μπορεί να πάρει την κάρτα από τον ΑΚΥΡΟ υπάλληλο... Ο ΟΑΕΔ έχει μερικά πολύ καλά προγράμματα. Δεν κατακρίνω την όλη ιδέα του Οργανισμού από τον οποίο έχω εξυπηρετηθεί αρκετές φορές. Κατακρίνω την πρόσληψη άκυρων υπαλλήλων για να εξυπηρετήσουμε το ρουσφέτι και το βύσμα. ΤΡΕΙΣ υπάλληλοι για τη δουλειά που έπρεπε να κάνει απλά ένας, ο Σύμβουλος.

Σταματήστε τα πιεστήρια! Παρέμβαση Πρωθυπουργού!
Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση. Σε κάθε στραβή που γίνεται ακούμε ότι "το Μαξίμου εμφανίζεται δυσαρεστημένο" ή "ο Πρωθυπουργός είναι οργισμένος" και στο τσακίρ κέφι, δηλαδή όταν γίνει η χοντρή μαλακία, έχουμε "παρέμβαση" του Πρωθυπουργού! ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ; Πολιτική παρέμβαση νοείται συνήθως να γίνεται από κάποιο "θεσμικό" παράγοντα, όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής της Κυβέρνησης! Διευθύνεις κάτι διαρκώς, όχι με "παρεμβάσεις"! Οι μαλακίες είναι δικιά σου ευθύνη, όχι κάποιου άλλου! Για όνομα πια! Ας εκτελέσουμε όλους τους πολιτικούς μας! ΜΠΑΜ! ΣΠΛΑΤ!

Ελλάδα - Μέτρα - Εφαρμογή
Γρήγορα! Με ποια από τις παραπάνω λέξεις δεν μπορεί να σχηματιστεί αληθής πρόταση; Μέτρα στα γήπεδα; ΧΑ. ΧΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ! Α ρε Ορφανέ, έτσι δείξε ότι κάνεις κάτι. ΑΧΑΧΑΧΑ! Μέτρα στα Ελληνικά γήπεδα! ΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΑ! Εφαρμογή μέτρων στην... Ελλάδα! ΑΧΑΧΑΧΑ!

Σεβασμός στην αξιοπρέπεια ρε μάγκες...
Δεν έχω ακούσει κανέναν να παραπονιέται γι' αυτό, αν και θα έπρεπε. Όταν στέλνεις βιογραφικό σε κάποια εταιρεία, θα ήταν πρέπον να δέχεσαι μια απάντηση του στυλ "Ευχαριστούμε για το βιογραφικό που αποστείλατε. Θα σας ενημερώσουμε για κάποια ημερομηνία συνέντευξης. " Αυτό θα μπορούσε να γίνεται αυτόματα από το πρόγραμμα του email ξέρετε. Στη συνέχεια όταν φας το άκυρο σου [προβλέπεται για την ΕΣΣΟ μας] να δέχεσαι ένα mail του στυλ "Η θέση καλύφθηκε, αν υπάρξει κάποια ανάλογη των προσόντων σας θα σας ενημερώσουμε". Μέχρι στιγμής μόνο από μια εταιρεία το είδα αυτό και μπράβο τους. Δυστυχώς εδώ οι υποψήφιοι υπάλληλοι του Ιδιωτικού τομέα είναι σκουπίδια, υπάρχουν ώστε οι εισφορές τους να συντηρούν του καφέδες και τα σκαρπίνια των Αργόμισθων.

Συγχύστηκα πάλι!

1 σχόλιο:

  1. Για να απαλλαχθεί η Ελλάδα από την δικτατορία των δημοσίων υπαλλήλων και των βολεμένων, θα πρέπει να παραδειγματιστεί από την Πορτογαλία. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Socrates, ο οποίος προέρχεται από σοσιαλιστικό κόμμα, αποφάσισε μέχρι το 2009 να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας του κατά 75000! Εμείς όμως δυστυχώς εθελοτυφλούμε και αδιαφορούμε για το μέλλον του τόπου μας, επιμένουμε στη λογική του "ε δε βαριέσαι ρε αδερφέ…"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.