Riot Act

Ένας απόλυτα άσκοπος θάνατος. Ένα αγόρι πεθαίνει εις μάτην όσο και αν κάποιοι θα προσδώσουν ανύπαρκτα νοήματα και σκοπούς. Κροκοδείλια δάκρυα, λογύδρια και αναρχία.

Όταν είναι γνωστή η επικίνδυνη ανικανότητα της αστυνομίας, όταν υπάρχει μια περιοχή που βρίσκεται χρόνια τώρα σε μια κατάσταση ανομίας λόγω πολιτικής δειλίας, όταν οι γονείς αδιαφορούν για τα παιδιά τους, όταν επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη φυσική “επαναστατικότητα” των νέων (που συνήθως προέρχονται και από εύπορες οικογένειες και τρέφονται φυσικά από το σύστημα -- ο νεκρός πήγαινε σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) πουλώντας τους “ιδέες”, είναι θαύμα πως δεν έχουμε συχνότερα, πολύ συχνότερα, θύματα...

Καταλαβαίνω την οργή. Όμως αν πρόκειται να κάψετε κάτι αρχίστε από αυτά που θέλουν καταστροφή. Κάψτε πολιτικά γραφεία και βίλες βουλευτών, κάψτε καμιά εκκλησία, μην καταστρέφετε όμως την περιουσία του άλλου. Αλήθεια, το αυτοκίνητο ή το κατάστημα του πολίτη [και δεν μιλάω για πολυκαταστήματα ή τράπεζες – αυτές έχουν και οικονομική βοήθεια...] είναι μέρος του συστήματος; Πολύ φοβάμαι ότι και αυτή η ιδιότυπη περίπτωση των Εξαρχείων είναι επίσης μέρος ενός συστήματος. Γιατί κατά καιρούς εξυπηρετεί και πολύ καλά διάφορους πολιτικούς χώρους.

Στην Ελλάδα τίποτα δεν αλλάζει. Το περιστατικό θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ποικιλοτρόπως, από τα κανάλια μέχρι τους διάφορους “καλλιτέχνες”. Τίποτα απολύτως δεν θα αλλάξει.

Ο Λαζόπουλος αλήθεια πως την είδε; Ο μπάσταρδος αυτός τρέφεται από τον καπιταλισμό και τη φτηνή κουλτούρα που πουλάει και τολμάει να μιλάει σαν αναρχικός; Σαν ιδεολόγος; Είναι γελοίος. Μου έφερε αναγούλα με την “παράσταση” του στα δελτία...

Και καθώς νυχτώνει φαίνεται πως οι όχλοι ζητούν αίμα. Και αν γίνει αυτό, τότε θα μπούμε σε μια φάση lex talionis με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Η δημοκρατία πεθαίνει εις μάτην.

ΥΓ. Ο Καραμανλής ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΛΙ;

1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που αναφέρεις ότι δρουν στραβά που τελικά μάλλον εσύ (δηλαδή εμείς) σκεφτόμαστε στραβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.