The party is over

Ξέρετε με τι μοιάζει η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα; Μια μεγάλη παρέα λοιπόν [ας την πούμε γενιά του Πολυτεχνείου] πήγε στο πιο ακριβό μπουζουξίδικο. Τα έσπασε όλα, πέταξε κιλά από γαρδένιες, τα ήπιε και το ξημέρωμα ζήτησε τον λογαριασμό. Όταν τον είδαν τα μέλη της παρέας [ας πούμε ο δημόσιος υπάλληλος, ο φοροφυγάς, ο γιατρός, το λαμόγιο κτλ] ο καθένας αναφώνησε "α παιδιά εγώ δεν πήρα τα φυστίκια!", "σόρρυ εγώ δεν ήπια τίποτα", "α παιδιά εγώ δεν πληρώνω"...

Καμάρια μου Έλληνες, ο λόγος που πληρώνουμε τώρα το λογαριασμό, όλοι μας, είναι γιατί ο μπαμπάς, το κράτος, έπεσε έξω. Γιατί φτάσαμε 15 μέρες πριν την ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Τα μέτρα είναι επαχθή και ΑΔΙΚΑ. Όσοι ξέρουν πόσα παίρνω, απορούν καμιά φορά πως τα βγάζω πέρα. Οπότε δε μιλάω από καμία θέση ισχύος ή βόλεψης.

Γιατί το κράτος έπεσε έξω; Γιατί έχει δεκάδες χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ θέσεις τις οποίες επιδοτούσε για δεκαετίες με εξωφρενικά προνόμια από δανεικά και φόρους. Γιατί αυτοί οι περίφημοι έχοντες και κατέχοντες ΔΕΝ πληρώνουν όσα τους αναλογούν; Μα γιατί απλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι εντελώς ανίκανοι και διεφθαρμένοι! Γιατί τα δαιδαλώδη νομοθετήματα είναι στην πράξη κενό γράμμα; Γιατί οι δικαστικοί φροντίζουν απλά να νομιμοποιούν ληστρικές αναδρομικές αυξήσεις και να ΜΗΝ κάνουν τη δουλειά τους.

Κάτι ακόμη. Το σύνταγμα προβλέπει ότι το κράτος προσλαμβάνει προσωπικό για την ικανοποίηση των αναγκών μιας θέσης. Και όχι το ανάποδο. Οποιοσδήποτε δεν είναι ικανοποιημένος από τον σκληρό εργοδότη του, το κράτος, μπορεί να παραιτηθεί και να αναζητήσει αλλού την εργασιακή του τύχη.  Δεν είναι ο επιμέρους μισθός του Μπάμπη Παπαργόμισθου που είναι μικρός ή μεγάλος, είναι το γεγονός ότι το κόστος του 1,000,000 δημοσίων υπαλλήλων είναι απλά δυσβάσταχτο.

Τα μέτρα δεν αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικά, άδικα και στοχοποιούν όσους δεν μπορούν να κρυφτούν, μόνο και μόνο για ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Αν κάποιος είχε άλλο τρόπο να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα σε σύντομο χρόνο, ώστε όλοι αυτοί οι "λειτουργοί" να μην μείνουν άνεργοι, ας το πει. Ας το πει με επιχειρήματα όμως και όχι με τραγελαφικές καταλήψεις και τραμπουκισμούς.

Ναι, το ιδανικό θα ήταν τα έσοδα να αυξηθούν μέσα από την οικονομική ανάπτυξη και από την είσπραξη δίκαια κατανεμημένων φόρων. Στην ιδεατή περίπτωση που κάτι τέτοιο θα γινόταν, θα απαιτούνταν χρόνια. Χρόνια παραγωγής και εργασίας. Όχι χρόνια που κάποιος κρύβεται σε κάποιο γραφείο βγάζοντας φωτοτυπίες και απομυζώντας φόρους ή όταν ο άλλος δηλώνει 100 ευρώ εισόδημα και οδηγεί Porsche, αλλά η εφορία ποτέ δεν τον ελέγχει...

Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Τα μέτρα αυτά θα βουλιάξουν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση. Άρα το μέλλον μου προβλέπεται ζοφερό. Και δεν έχω plan B. Ούτε γονείς, ούτε χαρτζιλίκια, ούτε βοήθεια, ούτε τίποτα. Όμως, όσο και αν δεν μου αρέσει, κατανοώ την οικονομική πραγματικότητα που δημιούργησαν δυο δεκαετίες ασύστολης σπατάλης, ρουσφετιών, διαφθοράς και διορισμών. Πως γίνεται λοιπόν ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ο μόνιμος δάσκαλος που δουλεύει 4 ώρες τη μέρα; Ο μόνιμος εφοριακός που ΔΕΝ κάνει τη δουλειά του [ή μάλλον την κάνει - για την πάρτη του]; Ο μόνιμος τελωνειακός;

Για όνομα. Πηγαίνοντας στη δουλειά με το ποδήλατο [γιατί ο ΟΑΣΘ είχε απεργία] βλέπω κάτι τύπισσες να κόβουν βόλτες με ποδήλατα. Δημοτική αστυνομία; Τροχαία ποδηλατοδρόμων; Το αστείο είναι ότι μερικά μέτρα παρακάτω, στη Δωδεκανήσου, ο ποδηλατόδρομος είναι ένα μεγάλο πάρκινγκ. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί χρεοκοπήσαμε;!

Αν τα μέτρα, που αποσκοπούν ΜΟΝΟ στην αποφυγή της στάσης πληρωμών, δε συνοδευτούν από αναπτυξιακές προσπάθειες, αν χαθούν μέσα στην πελώρια (ιδιοτελή) ανικανότητα των κρατικών λειτουργών, των επιφορτισμένων με την εφαρμογή τους, τότε απλά δεν θα βγούμε ποτέ από την ύφεση.

Η Ελλάδα, κάποτε, κατάφερνε να διαπρέψει απέναντι σε όλες τις πιθανότητες. Θα αποφασίσουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο, με όποιο προσωρινό κόστος; Ή μήπως και η τελευταία ρανίδα του ελληνικού ιδεώδους έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στα μπουζούκια, στη λαμογία, στην εγωμανία, στην πουστιά και στο βίντεο της Τζούλιας;

ΥΓ. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι ΠΑΠΑΡΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να απλώσουν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κατανοώ ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση για το τι σημαίνει αυτό το μνημείο, αλλά ας σεβαστούν αυτούς που έχουν και είναι για πάντα ευγνώμονες σε αυτούς που δώσανε τη ζωή τους, για να έχουν οι επόμενες γενιές την ελευθερία να φτάσουν την μικρή Ελλάδα σε αυτά τα χάλια...

ΥΓ2. Οι "επαναστάτες" του ΠΑΜΕ αλήθεια, τι ακριβώς επαγγέλλονται; Γιατί αδυνατώ να κατανοήσω ποιος μπορεί να είναι κάθε μέρα στους δρόμους, σε επιδρομές και καταλήψεις, χάνοντας το μεροκάματο του. Είτε είναι πληρωμένοι μισθοφόροι του ΚΚΕ είτε απασχολούνται κάπου στον παράδεισο του Δημοσίου.

ΥΓ3. Όταν λέω Δημόσιο, εννοώ κάθετα την οργάνωση του. Από τον Υπουργό και τον βουλευτή, μέχρι τον υπάλληλο του Δήμου που με μέσο παίρνει μισθό για να κόβει βόλτες με ποδήλατο.

1 σχόλιο:

  1. Χαχχααχαχ μα καλά ποιός δημόσιος υπάλληλος θα παραιτηθεί;

    Λες για άχρηστες θέσεις. Δημοτική αστυνομία. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο εκδόσεις της αστυνομίας γιατί είμαστε υπερβολικά γαμάτοι. Κι έβγαλαν τους δημοτικούς πριν καμιά βδομάδα κι έκοβαν κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα επί της Αγίου Δημητρίου δίπλα στο σπίτι μου.

    Και σχεδόν κάθε μεσημέρι που πάω λέσχη και περνάω απ' τη Δωδεκανήσου, έχει αστυνομικούς εκεί στην καφετέρια να κάθονται... Τους σηκώνουν άντε για να κλείσουν καμιά Εγνατία απ' το Βαρδάρη και την Αγίου Δημητρίου μπροστά απ' τη Γραμματεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.