Μικροί, ανίκανοι, προδότες

Θα μπορούσαμε για ώρες να αναλύουμε και να διαπληκτιζόμαστε για τα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό, απόλυτο, αδιέξοδο. Τα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, το πελατειακό κράτος, ο νεποτισμός, ο εκφυλισμός κάθε έννοιας δικαίου, η ανικανότητα σε κάθε επίπεδο διοίκησης, η ακατάσχετη ιδεολογική φλυαρία και η ανυπαρξία έργου, η κοντόφθαλμη ιδιοτέλεια, η μεταπολίτευση.

Και είναι στα αλήθεια κρίμα, που οι άνθρωποι που έχουν την υποχρέωση, με βάση ένα κουρελόχαρτο που το αποκαλούμε Σύνταγμα, να οργανώσουν ένα σχέδιο εθνικής δράσης, δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου να απολαύσουν μια τέτοια συζήτηση. Άλλωστε, ανάμεσα σε global thinkers, ποιητές της πολιτικής, λαϊκούς άνδρες, μαχητές του Στάλιν και έναν φλώρο, θα μπορούσε να παραχθεί μεγαλειώδες πνευματικό έργο...

Είναι κρίμα, γιατί αυτοί οι "αρχηγοί" των κομμάτων είναι τόσο μικροί και τόσο ανίκανοι. Είναι κρίμα, γιατί οι δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού διαπράττουν εσχάτη προδοσία.

Το μόνο πράγμα που έπρεπε να κάνουν είναι να καθίσουν όλοι μαζί και πέρα από σκοπιμότητες και δογματισμούς να αντιληφθούν ότι καλώς ή κακώς, αυτό που διακυβεύεται από δω και πέρα είναι η ίδια η υπόσταση της Ελλάδας ως κράτος.

Δε ζητώ σαν πολίτης να ακολουθήσουν οποιοδήποτε "Μνημόνιο ΙΙ" ή "Ζάπειο II" ή "Περεστρόικα Η Επιστροφή" ή "Ράμπο V"... Το μόνο που απαιτώ είναι να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ για να καταστρώσουν ένα γαμημένο σχέδιο. Το μόνο που απαιτώ είναι επιτέλους να αντιληφθούν την πραγματικότητα.

Δεν ξέρω τι είναι πιο τρομακτικό, οι μηδενικές προοπτικές για κάθε νέο άνθρωπο στην Ελλάδα του 2011 ή το απόλυτο κενό εξουσίας και μάλιστα λόγω δειλίας και ανικανότητας. Γιατί ο συνδυασμός των δύο είναι ένα πολύ, πολύ εκρηκτικό μείγμα όπως πλειστάκις μας έχει διδάξει η παγκόσμια ιστορία...

Νομίζω πλησιάζει η ώρα για το ελικόπτερο...

1 σχόλιο:

  1. Εμένα ας πούμε γιατί μου 'ρχεται το Call to Arms των Manowar στο μυαλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.