Metal 2011 pt.II.5

Μπορεί οι περισσότερες κυκλοφορίες να έγιναν τους περασμένους μήνες, αλλά ας ρίξουμε μια αφτιά σε νέα και ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Arch Enemy - Khaos Legions
Μετά την πατάτα που ήταν το Rise Of The Tyrant, δεν είχα και μεγάλες προσδοκίες. Αλλά όχι απλά διαψεύστηκα, αλλά εντυπωσιάστηκα. Πολύ επιθετικός δίσκος, αλλά χωρίς να θυσιάζει τη μελωδία, πολύ πιασάρικος χωρίς να είναι trendy και gay και άκρως πωρωτικός. Οι Amott ξεπατώνονται και προσφέρουν metal για κάθε γούστο! Και περιέργως η φωνή της Angela [όχι της Merkel] δεν σε ξενερώνει, αλλά ντύνει ωραία τα κομμάτια.
Άκου κοτούλα: No Gods, No Masters

In Flames - Sounds Of A Playground Fading
Οι In Flames, σε αντίθεση με τους Dark Tranquillity που πάντα έμειναν κοντά στον αρχικό τους ήχο και δεν έχασαν την έμπνευση τους, πέρασαν από χίλια κύματα και πολλές απόπειρες ανακάλυψης του melodic death metal τροχού από την αρχή. Δε νομίζω ότι βγάλανε ποτέ δίσκο αντάξιο του Jester Race, αλλά από την άλλη δεν έλειπαν οι καλές στιγμές. Στο δίσκο αυτό δε λείπουν τα καλά riff και οι μελωδίες, όμως ξανά το μεγάλο μειονέκτημα είναι τα φωνητικά. Βασικά είναι χάλια. Δεν υπάρχει καλός τρόπος να το πω. Είναι ξενερωτικά και άκυρα και καταστρέφουν τα μισά κομμάτια. Βέβαια το κοινό της μπάντας έχει μετακινηθεί σε νεώτερες ηλικίες, οπότε αυτό το στυλ της "γάτας που κλαίει" δεν θα είναι τόσο πρόβλημα.
Άκου κοτίτσα: Enter Tragedy

Amorphis - The Beginning Of Times
Οι Amorphis είναι η κλασσική βορειοευρωπαία μπάντα που βρήκε το ύφος της και έχει περιχαρακωθεί μουσικά και θεματικά σε αυτόν. Και όταν λέω περιχαρακωθεί εννοώ δεν το κουνάμε ρούπι! :p Αν και αυτό δεν είναι κακό, ειδικά όταν μιλάμε για καλούς μουσικούς και ωραίες συνθέσεις, από την άλλη κάπου τα κομμάτια μοιάζουν ΠΑΡΑ πολύ μεταξύ τους σε σημείο που να δρα αρνητικά, μιας και δεν μπορείς να αποβάλεις την αίσθηση ότι βασικά γράψανε τον ίδιο δίσκο :p Αλλά για βροχερές, μουντές μέρες λίγες μπάντες πιάνουν την ατμόσφαιρα των Φιλανδών ;) \m/
Άκου κοτοπουλάκι: My Enemy

Και κάτι άσχετο --Τι γίνεται με τον παπάρα τον Faded Line;--
Βασικά έχω ριφφ και κάτι μελωδίες για 3-4 κομμάτια. Προσπαθώ να τα κολλήσω όλα μαζί, αλλά ειδικά σήμερα άκουσα τα παλιά και απογοητεύτηκα. Ένιωσα σαν μια πατημένη τσίχλα, σαν ένα σκατό, σαν ένα σκουπίδι. Τα νέα πρέπει να είναι τουλάχιστον αντάξια του ήδη χαμηλού επιπέδου που έχω θεσπίσει! :@ Αλλιώς τι κάνω; Θα είναι αποτυχία; Θα είναι μια κυβέρνηση Παπανδρέου και Καραμανλή μαζί; :@ 

2 σχόλια:

  1. Ουχ, In Flames... Ακόμα βγάζουν δίσκους αυτοί;

    Το καινούργιο Sepultura παίζει να είναι καλό. Στο νετ που άκουγα κλιπάκια, καλό ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι "βγήκε" [αχεμ] καθώς και το νέο Scar Symmetry και Black Dahlia Murder, αλλά δεν τα μελέτησα ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.