O αγώνας για τον πάτο

Βλέποντας αυτό το βίντεο σχετικά τις νέες εργασιακές τάσεις, συγκεκριμένα την απόλυτη εξαθλίωση των εργασιακών σχέσεων, μερικά πράγματα γίνονται πλέον απόλυτα διαυγή.

Ο νέος εργασιακός μεσαίωνας, τον οποίο ευαγγελίστηκαν οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί και τον οποίο εμείς με την σιωπή μας αποδεχτήκαμε, βλέπει τον εργαζόμενο ως μια όχληση. Υπάρχει για να εκτελεί μια εργασία που δεν γίνεται να καταργηθεί ή να αυτοματοποιηθεί - ακόμη. Είναι ένα κόστος που πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατόν.

Ο ρόλος των πολιτικών είναι να δημιουργήσουν το κοινωνικό πλαίσιο τρόμου, απόγνωσης και αποβλάκωσης που θα παρέχει αυτό το πειθήνιο και πάμφθηνο δυναμικό. Το μοντέλο της Κίνας ήταν μόνο η αρχή.

Η "απασχόληση" αποτελεί για τους γιάπηδες και τους πολιτικούς έναν στατιστικό όρο χωρίς πραγματικό αντίκρισμα σε ανθρώπινες υπάρξεις. Είναι ένα στατιστικό νούμερο καθαρά για τον δημόσιο διάλογο και τα spreadsheets. Μπορεί μια οικονομία να παρέχει άθλιες συνθήκες και προοπτικές σε έναν "εργαζόμενο", αλλά αφού αυτός μπορεί να προστεθεί στον στατιστικό δείκτη θεωρείται επιτυχία..

Και ο αγώνας για τον πάτο συνεχίζεται με αμείωτη ταχύτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.