Μια εορταστική ατμόσφαιρα

Αυτό το βίντεο τα λέει όλα.

Αν και ο συνηθισμένος πανικός αυτές τις μέρες είναι μέρος της ατμόσφαιρας, αυτό που δεν θα έπρεπε να είναι μέρος της είναι ο απίστευτος κυκλοφοριακός πανικός που επικρατεί. Βλέπετε οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι κάτι μεταξύ ελεύθερου πάρκινγκ (τα τριπλοπαρκαρίσματα ακόμη και τις καθημερινές και οποιαδήποτε ώρα είναι ο κανόνας) και χώρου φόρτο-εκφόρτωσης (τα φορτηγά σταματάνε ακόμη και επάνω στις λεωφορειολωρίδες οποιαδήποτε ώρα και κάνουν τη δουλειά τους).

Με εξαίρεση την ύπαρξη των φωτεινών σηματοδοτών δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά από τους δρόμους της Ισλαμαμπάντ.

Δεν είναι μόνο η απόλυτη αδιαφορία και ανυπαρξία της τροχαίας που εκτραχύνει την κατάσταση. Το χάος που επικρατεί είναι μια πολύ καλή αντανάκλαση του επιπέδου της κοινωνίας και του μικρόκοσμου αυτής της πόλης. Υπάρχει τέτοια αναισθησία, τέτοια αδιαφορία, τέτοιο επίπεδο ανωριμότητας - όπου η συμμόρφωση προϋποθέτει μόνο τιμωρία, που απορώ πως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη πόλεμοι ανάμεσα σε γειτονιές. Για τα πάρκινγκ.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Και επειδή ο καιρός έφτιαξε, όσοι μπορείτε και έχετε τον χρόνο επιλέξτε τα πόδια σας ως μέσο μεταφοράς ;)

Καλό βόλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.